Douglas Roos på Nyheter24 till årets Emeet

Douglas Roos, grundare till Nyheter24, är en av de över 300 personer som anmält sig till årets Emeet.

Som Ehandel.se nyligen berättade ligger Nyheter24-gruppen i startgroparna för att öppna en e-handel. När vi skrev om planerna, som blev väldigt omtalade, för ungefär en månad sedan var företagets ambition att sjösätta något inom ett halvår. Och arbetet fortsätter som tänkt, enligt grundaren Douglas Roos, som är en av dem som anmält sig till årets Emeet.

- Ja, jag kommer sannolikt att gå. Oavsett vad så kommer Tobias att vara där, säger han, och syftar på sin kollega och e-commerce manager Tobias Fink.

Annons
Annons

"Redaktionell e-handel" inte aktuell

Douglas Roos är fortsatt sparsam med detaljer kring bolagets planer på att driva näthandel.

- Vi är fortfarande i utvärderingsfasen. Vi tittar på specifikt två områden som vi finner extra intressanta. Men en sak är säker; detta är ett otroligt intressant område för oss, säger han.

Det som redan nu står klart är att det i alla fall inte kommer att bli fråga om någon så kallad redaktionell e-handel, det vill säga att produkter säljs tillsammans med redaktionellt innehåll.

- Nej, vi kommer inte att hålla på med redaktionell e-handel. Det kan skada Nyheter24 alldeles för mycket. Däremot så är ju vi i Nyheter24-Gruppen bäst i landet på så kallad native advertising där vi är tydliga med att det är ett annonsutrymme vi visar, säger Douglas Roos.

Men hur ser du på media i kombination med e-handel?

- Jag tycker det är alldeles strålande. Särskilt om man, som vi, äger våra egna mediekanaler. Viktigt dock att inte blanda ihop den redaktionella integriteten med e-handeln.

Årets Emeet äger rum den 6 oktober och för de som fått biljett är det nu dags att anmäla vad de vill ta upp under dagen. Eftersom Emeet är en unconference utan några egentliga färdigbestämda punkter, kommer alla att kunna (och förväntas) bidra med ett diskussionsämne och på så vis hjälpa till att göra evenemanget till en intressant och lärorik dag.  

Ny på området

När Ehandel.se frågar vad Douglas Roos skulle vilja diskutera under Emeet, blir svaret än så länge "allt". Och han medger att han är lite av en nybörjare på området e-handel och egentligen inte har någon erfarenhet av att sälja varor över nätet till slutkunder.  

Annons
Annons

- Nope, jag har varit digital entreprenör i princip hela tiden. Jo förresten, men det gills typ inte, så importerade och sålde jag och en kompis bokställ i plast för ungefär 25 år sedan. Det var mitt första riktiga bolag.

Har du besökt någon unconference förut?

- Nej, det har jag inte. Däremot har jag varit på många konferenser och det som tyvärr är gemensamt för dem alla, är att de brukar vara hyfsat generella. Det vore kul om det inte var så i detta fall!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!