E-handelsplattform tar in 32,5 miljoner – storsatsar i Norden

Kasinogigant bland investerarna.

Under sitt senaste verksamhetsår ökade e-handelsleverantören Litium sin omsättning med 32 procent, men fick samtidigt finna sig i ett försämrat resultat. Under året knöt företaget bland annat till sig Cyberphoto som kund, och nu står det klart att siktet är inställt på fortsatt expansion.

LÄS ÄVEN: Litium ökade med 32 procent - men försämrade resultatet

Annons
Annons

"Ett självklart val för styrelse och ledning"

Enligt ett pressmeddelande från Litium ska företaget nu gå från att vara en svensk aktör med en nordisk ambition till att istället bli en nordisk aktör med en europeisk ambition. För att få lite extra fart på vägen mot det nya målet har Litium genomfört en nyemission, och i samband med den tagit in 32,5 miljoner kronor i bolaget.

Bland investerarna finns den finska fondförvaltaren Aktia och Fredrik Österberg, som har grundat Evolution Gaming.

- Det är ett självklart val för styrelse och ledning att i detta läge, då bolaget har en stark position på den växande e-handelsmarknaden, satsa på att accelerera ytterligare. Jag är väldigt glad att i denna satsning ha fått förtroendet från investerare som Aktia och Fredrik Österberg, samt befintliga ägare som också ser detta som rätt väg framåt, säger Litiums vd Henrik Lundin i en kommentar.

Tittar mot nya marknader

I pressmeddelandet från Litium heter det att nyemissionen genomförs för att Litium ska "satsa offensivt på tillväxt". Bakgrunden till satsningen uppges vara att företaget har lyckats inleda flera viktiga samarbeten med kunder som också har planer på att expandera.

- Bolaget har under året tagit strategiskt viktiga kunder och partners både på den norska och den finska marknaden och ser en stor potential på flera nya marknader, skriver företaget.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!