Ett världsligt Dropbox för alla dina fysiska prylar

Nu kan boende i Singapore magasinera de prylar som de inte har plats eller användning för utan att lämna hemmets lugna vrå. Vault Dragon är en ny tjänst som låter användaren sköta hela processen via en mobilapp.

Self-storage eller magasinering som man säger på svenska är inget nytt. Oftast fungerar det som så att privatpersoner eller företagare hyr ett förråd till att förvara de saker de inte har plats för hemma eller på kontoret. Den som hyr får sedan själv köra fram och tillbaka för att hämta och lämna sina grejer.

Vault Dragon
är en ny aktör i Singapore som vill göra processen lite smidigare. Man siktar enkelt uttryckt på att bli ett Dropbox för fysiska saker. Vault Dragon ska påminna en hel del om en liknande amerikansk tjänst vid namn Clutter, som nyligen lanserats i Los Angeles. Så här funkar det:

Med hjälp av sin smartphone kan användare via företagets app beställa hem en låda som man kallar för ”Vault”. När prylarna väl är på plats i lådan knäpper man en bild med mobilen för att dokumentera vad som finns i. Med hjälp av samma app bokar man sedan även en upphämtning av lådan.

Annons

Planerar att expandera

Vault Dragon fokuserar alltså till stor del på bekvämlighet och flexibilitet. Användarna behöver inte ens gå utanför dörrarna för att lagra eller få tillbaka sina grejer. Med appen kan de sen kolla vad de har lagrat och planera eventuella leveranser eller upphämtningar när det passar dem.

Användarna betalar bara för vad de använder och en låda kostar 0,45 dollar per dag plus 19,50 dollar för varje leverans av lådan. Varje låda har även en QR-kod som håller reda på all viktig data och kunden förseglar själv den ogenomskinliga och vattentäta lådan.

För tillfället har man endast ett produkterbjudande och storlek på låda, men man har planer på att inom kort utöka med ytterligare storlekar. Man har även planer på att expandera till Hong Kong och USA.

Källa: Tech in Asia

Annons