FundedByMe öppnar för investeringar med Bitcoin

Dagen efter att nätjätten Rakuten meddelat att de öppnar för betalningar i kryptovalutan Bitcoin, meddelar nu crowdfunding-plattformen FundedByMe att även de tar emot den digitala valutan.

FundedByMe är en crowdfunding-plattform som nyligen även började med lån. När man ska hjälpa till att dra in pengar åt folk skadar det förmodligen inte att ta emot alla former av betalningar. Nu meddelar plattformen att man öppnar för Bitcoin.

FundedByMe accepterar nu investeringar med Bitcoin. Det hela är dock ett pilotprojekt som kommer att pågå i 45 dagar.

Annons

- Vi har sett att många av våra kunder är så kallade early-adopters. Vi vet också att Bitcoin-användarna är bekanta med utvecklingen inom digitala finansieringsmodeller. Vi tror att just detta case, nämligen investeringsrundan i Safello, skulle vara en bra möjlighet att sammanföra dessa bägge grupper, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av FundedByMe.

Detta test öppnar alltså först och främst för investeringar i Safello med Bitcoin. En mycket passande kandidat då Safello är en handelsplats och växlingstjänst för just denna valutan. Kampanjen har i skrivande stund ej ännu lanserats hos FundedByMe men ska påbörjas idag.

Safello hanterar strömmen

Det är även Safello som kommer hantera betalströmmen i FundedByMes test att ta emot Bitcoin-betalningar.

Pilotprojektet kommer som sagt att pågå i 45 dagar under Safellos kampanj och ska sedan utvärderas.

- Vi tror starkt på den här kampanjens framgång - det är intressant och vi bedömer att ett flertal investerare kan tänka sig att investera. Särskilt med tanke på att investeringen ankras av "anchor investor" Barry Silbert från Digital Currency Group, som är en viktig inkubator och investerare inom bitcoin- och blockchain industrin och har redan investerat i över 50 bolag i 15 länder. Men vi är förstås mycket nyfikna på hur Bitcoin-användarna kommer att bete sig och ta emot möjligheten, säger Daniel Daboczy.

 

På bild: Grundarna Arno Smit och Daniel Daboczy

Annons
Annons