HolidayPhone poppar upp för billig surf på resan

Med en pop up-butik på Arlanda ska HolidayPhone landa resenärer som är ute i sista minuten.

I år har flera e-handlare tagit sitt pick och pack och dragit till Arlanda. Intersport och Royal Design testflyger just nu sina virtuella butiker, det svenska e-handelsbolaget HolidayPhone har däremot en lite mer fysisk framtoning.

I dagarna öppnade man nämligen en pop up-butik, ett koncept allt fler e-handlare omfamnat på senare tid, på Arlandas Sky City. Här ska man under två veckor sälja utländska SIM-kort anpassade för att spara pengar på resan.

Annons

– Det är jättekul att träffa resenärerna på Arlanda och prata med dem om hur de på bästa sätt håller sig uppkopplade på resan. Vi ser pop-up shopen som en bra möjlighet att nå ut till nya kunder, säger Emma Heimonen, vd för HolidayPhone.

Sitt vanliga mobilnummer

Vanligtvis nätbaserade HolidayPhone gör det möjligt för resenärer att använda sin smartphone eller surfplatta precis som vanligt utomlands men helt utan roamingavgifter. Samtidigt kan man nås på sitt vanliga mobilnummer med hjälp av vidarekoppling som ingår i alla paket.

– Att tillfälligt byta SIM-kort är snabbare än att byta skjorta, och det kan spara många tusenlappar. Fler och fler upptäcker också tidsbesparingen och enkelheten i att ha köpt SIM-kortet redan innan resan så att man kan använda sin mobil direkt när man landar utan att då börja leta efter lokala SIM-kort på plats, säger Emma Heimonen.

 

Foto: Alvesgaspar

Annons