Internationell E-handlare Årets företagare i Malmö

E-handlaren och entreprenören, Hossein Sadr, som säljer mattor över hela världen via sajten CarpetVista, har redan tidigare prisats för sina framgångar. Igår var det dags igen och under Malmö Näringslivsgala fick han ta emot utmärkelsen som Årets företagare i Malmö 2013.

Redan 2011 skrev vi om matthandeln CarpetVista och deras systerbutik RugVista. Två nätbutiker som säljer handknutna, respektive maskinknutna mattor i varierande priser. Redan 2011 låg fokus på att sälja internationellt och mer än 85 procent av deras försäljning sker utanför Sverige.

Sedan dess har mattorna fortsatt att flyga ut ur lagret i Malmö och företagets grundare, Hossein Sadr, har även fått ta emot utmärkelser för sina framgångar. Bland annat har han utsetts till Årets Gasell av Dagens Industri och igår tog han även hem priset som årets Företagare i Malmö 2013 med motiveringen:

Annons

"Årets företagare i Malmö 2013 har med sitt genuina och engagerande entreprenörskap varit nyskapande och utvecklat sin affärsidé till en framgångsrik verksamhet med god lönsamhet. Som representant för det nya Malmö har han skapat en kultur i företaget som gör det lätt att lyckas. Riskbenägen, visionär och med stark tro på människor har han i sin ledarroll anställt många yngre medarbetare, där den formella kompetensen inte alltid varit avgörande. Av egen kraft har han utvecklat verksamheten till att omfatta försäljning i 100-talet länder – är nästa nya produkt månne en flygande matta?"

Många avrådde honom

Årets företagare har delats ut sedan 1985 av organisationen Företagarna. I Malmö görs det i samarbete med Malmö stad och Swedbank. Utnämningen går till en företagare som under ett antal år drivit sitt företag och utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara och driva sitt företag fungerar som en förebild för andra företagare.

Något som verkar stämma väldigt bra in på Hossein Sadr. Entreprenör har han varit hela livet och redan 2005 började han att sälja mattor på nätet tillsammans med sin kollega Ludvig Friberger. Många avrådde honom men han ville inte lyssna, och tur var väl det. Idag säljer företaget till mer än 130 länder.



Källa: Press
Foto: Indexera Solutions

Annons