Klarna satsar 100 miljoner dollar i sin USA-expansion

I början av 2015 är det dags för Klarna att ta sig an USA och inom tre år ska den amerikanska marknaden vara företagets största. För att lyckas kommer det svenska betalföretaget investera mer än 100 miljoner dollar under de närmaste åren.

I somras meddelade Klarna att man ska satsa 100 miljoner pund i Storbritannien för att ta sig an en marknad som idag domineras av PayPal. Snart står en expansion i USA för dörren, och det kostar inte gratis det heller.

Klarna kommer enligt olika källor att investera mer än 100 miljoner dollar, cirka 750 miljoner kronor, under de tre kommande åren för att få fart på sin verksamhet i USA.

Annons

Till skillnad från många andra liknande företag kommer man dock inte att placera sig själva i Silicon Valley eller New York. Som vi nystade lite i redan igår, kommer Klarna till en början att satsa på Columbus, Ohio.

– Columbus ligger i hjärtat av den amerikanska e-handeln och är den perfekta lanseringsplatsen för vår expansion, säger Brian Billingsley, vd för Klarna North America till Wall Street Journal.

I kamp med jättar

Klarna, som har över 1 000 anställda i Europa, kommer till en början att ha 20 anställda i USA men planerar att vara över 100 medarbetare inom ett par år. Lanseringen väntas ske efter jul och inom kort ska ett andra kontor öppnas i New York.

Enligt betalföretaget själva räknar man med att fem till tio företag ska börja använda deras betalningslösningar vid lanseringen. I USA kommer Klarna att tampas med jättar som Amazon, Stripe och PayPal.

Den sistnämnda, som än så länge ägs av Ebay, hade en omsättning på 7 miljarder dollar i fjol. Att jämföra med Klarnas 219 miljoner dollar.

Källor: WSJ, Bizjournals

Annons