Liga stjäl produkter direkt ur kundernas händer

Nätbutiken Webhallen varnar nu för tjuvar som stjäl produkter direkt ur kundernas och säljarnas händer.

Webhallen.com, som även har flera fysiska butiker i landet, lade idag ut ett mycket tråkigt videoklipp i sociala medier. E-handlaren har tvingats ändra sina rutiner för utlämnande av produkter i butik. Detta efter att en liga satt i system att rycka produkterna ur kundernas händer.

- Vi har på senare tid drabbats av en liga som stjäl produkter genom att rycka dem ur våra kunders och säljares händer medan köp pågår. Detta har gjort att vi infört en säkerhetsrutin som innebär att vi inte lämnar ut eller visar några varor över disk förrän det att varan är betalad, och att vi är säkra på att den hamnar i rätt händer, meddelar Webhallen.

Annons

Denna nya typ av stöld ska främst ske i Stockholm där Webhallen har flera av sina fysiska butiker. Tillslagen skall dock inte bara ske i huvudstaden och den nya säkerhetsrutinen införs nu i hela landet.

//
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
//

Stöldförsök Posted by Webhallen Sverige AB on den 24 augusti 2015

I videon Webhallen delat med sina kunder kan man se hur en person försöker rycka till sig en vara vid kassorna. Som tur är har bolaget anställt säljare med ninja-reflexer och tillslaget avvärjas. Företaget är dock tydliga med att detta inte ska behövas och att säkerheten för kunder och anställda går först.

- Givetvis ska inte vår personal eller våra kunder ge sig in i handgemäng med tjuvar. Killen i videon reagerade instinktivt, mest på grund av den råa fräckhet som det är att bara försöka slita något ur händer på en på det där sättet, meddelar Webhallen.

Tillsvidare kommer personalen att hjälpa kunder genom att exempelvis läsa ut information som står på produktkartongerna. Tjuvarna skall inte vara svåra att identifiera enligt Webhallen och ibland står de själva bakom beställningen.

- Folk som gör detta har bokat varorna i sitt eget namn med personnummer och allt ibland. Det kan handla om desperation men om man ska vara mer cynisk kan det också handla om individer som redan är så belastade att en stöld av detta slag varken gör till eller från på deras "rap sheet", eller så vet de att straffrabatterna kommer att "ta hand om det", meddelar Webhallen.

Annons
Annons