Marknadsplats toppade börsen efter ökning på 20%

Full fart efter nedskärningarna.

Marknadsplatsen Etsy, som särskilt riktat in sig på att sälja handtillverkade produkter, har haft det svängigt på senare tid. Företagets handlare har i perioder haft lägre förtroende för marknadsplatsen, och tidigare i år meddelades det att bolaget skulle skära ner på personal.

LÄS ÄVEN: För dålig sökfunktion - Etsy säger upp 140 personer till

Annons

men nu verkar vinden ha vänt hos det amerikanska bolaget. Under det andra kvartalet ska Etsy ha sett en tillväxt på 20,4 procent. Sammanlagt såldes varor på marknadsplatsen för 901 miljoner dollar under Q2, vilket kan jämföras med 748 miljoner dollar samma period året innan.

35,8 miljoner aktiva kunder 

Vinsten landade samtidigt på 3,38 miljoner dollar för kvartalet, vilket är en minskning med 71 procent jämfört med förra årets andra kvartal. Enligt Internet Retailer ska tappet bland annat ha att göra med ett förändrat skatteupplägg. Under den aktuella perioden ökade dock både antalet säljare och köpare som använde sig av Etsy. De grupperna är nu uppe i 1,98 miljoner respektive 35,8 miljoner.

När Etsys senaste siffror presenterades tidigare i veckan, passade företaget även på att höja sin prognos för helåret. Det resulterade i att företagets aktie steg rejält på börsen i New York.

Annons