Musiklounge och barista i Media Markts nya butiker

Elektronikjätten lanserar ny butiksmodell.

Är en barista som fixar kaffe och ett område för att testa drönare något du vill ha när du är på jakt efter ny elektronik? I så fall är Media Markts nya konceptbutiker i Nederländerna kanske något för dig. De nya butikerna sägs utöver ovanstående också erbjuda bland annat en så kallad snacksbar, en musiklounge och en skönhetssalong, och de lovar inte oväntat att koppla ihop online och offline på ett bra sätt.

Tanken med det nya upplägget ska vara att göra det mer tilltalande att stanna en längre stund i butiken. Därför ska butikerna också ha inretts med bekväma möbler där kunderna i lugn och ro kan testa MediaMarkts produkter, rapporterar bland annat nyhetssajten Consumer I.T.

Annons

Bjöd in pressen på smygpremiär

Media Markts nya konceptbutiker, som företaget själv kallar Next Generation Stores, öppnar under april månad i de holländska städerna Wilrijk och Eindhoven, men om allt faller väl ut kan fler städer stå på tur för en expansion.

Den holländska nyhetssajten Emmerce.nl har fått besöka den nya butiken i Eindoven och passade då förstås på att ta lite bilder. För att se dem klicka här.

LÄS ÄVEN: Stor lagerrensning väcker ryktet om att Media Markt ska lämna 

Annons