Nytt i kassakriget: Billmate satsar på köp efter köpet

Ny funktion ska bjuda på merförsäljning.

Billmate meddelar att de vill få kunderna att fortsätta handla direkt efter sitt köp. Betalbolaget jobbar just nu med en ny funktion i sin checkout som ska öppna för merförsäljningen efter att kunden betalat.

- Detta gäller alltså mellan knappen "slutför köp" och tack-sidan. Så det blir en funktion för de som vill öka sina kunders redan lagda order. Säg att du har beställt ett par högtalare och så tipsar Billmate om att du behöver ha kablar till den som du inte redan har lagt in i kassan, säger Andreas Nilsson, försäljningsansvarig på Billmate.

Annons

Kunderna kan även få se vad andra beställt i samband med en liknande order. Billmate beskriver funktionen med hjälp av en bensinmack.

- Ordern är redan lagd och köpet är klart. Typ som att du är på macken och du köper en kaffe och de frågar dig om du vill ha en bulle också. Fast du har kortet inne och köpet står och väntar.

"Utan att riskera att tappa konvertering"

Merförsäljning efter slutfört köp är inte helt nytt i branschen och vi har tidigare sett e-handlare experimentera med liknande funktioner. Leverantören Nosto har även jobbat med denna biten.

Nu tar dock Billmate in funktionen i kassa-sfären och fler e-handlare kan få möjlighet till merförsäljning innan tacksidan.

- Målsättningen är att du ska kunna öka redan lagd order utan att riskera att tappa konvertering på grund av att du leder dem vidare till relaterade produkter innan köper är klart, förklarar Andreas Nilsson.

När kommer ni att lansera funktionen?

- Vi har inget satt lanseringsdatum men jag skulle gissa att det blir under tredje kvartalet i år. Innan julhandeln så man hinner testa den ordentligt.

Annons
Annons