Qliro bygger nordisk plattform – byter postleverantör

PostNord tar över Qliro Groups leveranser i Norge.

Så sent som i förra veckan lyckades PostNord få tillbaka modekedjan Lindex som kund, och nu står det klart att även Qliro Group väljer att utöka sitt samarbete med den statliga postleverantören. PostNord kommer nämligen att ta över e-handelskoncernens leveranser i Norge.

- Vi bygger en nordisk plattform och uppskattar deras approach att hitta en enhetlig lösning avseende produktutbud i Norden. PostNord var också väldigt tydliga med ambitionen att utveckla sina produkter och tjänster i nära partnerskap med oss som kund, säger Fredrik Gardefors, Senior Manager Corporate Development på Qliro Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Parterna beskriver det nya avtalet som ett “utökat strategiskt samarbete” och meddelar att PostNord nu blir huvudleverantör av paketlogistik till Qliro Groups nordiska kunder. Utöver att låta PostNord hantera det norska leveranserna förlänger nämligen Qliro Group avtalen som gäller Sverige och Danmark.

Vill ta svenskt erbjudande till hela Norden

Även om Qliro Group på senare tid har sålt av både Tretti och Lekmer, har ambitionen åtminstone en gång i tiden varit att bli Nordens svar på Amazon.

Och för bara några veckor sedan meddelade Qliro Group även att ett nytt tillstånd från Finansinspektionen skulle göra det möjligt att expandera betalföretaget Qliro AB:s tjänster till Norge.

- Målsättningen har hela tiden varit att kunna replikera det erbjudande vi har i Sverige för den norska marknaden. Genom tillståndet så har vi nu möjlighet att bedriva verksamhet i samtliga EES-länder, vilket alltså gör att vi kan erbjuda samma produktportfölj för hela Norden, sade Qliros VD Patrik Illerstig då.

Qliro Group och PostNord har samarbetat i Sverige sedan 1999 och i Danmark sedan 2009.

LÄS ÄVEN: Komplett Group i ny stordeal värd hundratals miljoner

Annons