Runelandhs bästa e-handeln under Web Service Award

För sextonde året i rad var det igår dags för Web Service Award och i år gick priset i e-handelskategorin till ett Kalmarbaserat B2B-företag.

Igår gick årets upplaga av Web Service Award av stapeln. Ett evenemang som arrangerats sedan 2000 och där företag, organisationer och myndigheter tävlar i sex kategorier om att bli utsedda till Sveriges bästa webbplats och intranät.

Under de senaste två åren har Ellos-ägda Jotex prenumererat på priset i kategorin E-handel men i år bröts den trenden. Priset gick istället till Kalmarföretaget Runelandhs som säljer inredning och utrustning för industri och kontor med motiveringen:

Annons

”Att alltid ha kunden i fokus när man utvecklar sin webbplats ger resultat! Det här en e-handelswebbplats som är perfekt för sin målgrupp. Besökarna ger webbplatsen toppbetyg i alla delområden och juryn håller med.”

Sembo förbättade sig

De övriga nominerade i kategorin var Netonnet.se, Sembo.se och WillabGarden.se. Men även om resesajten Sembo fick se sig slagna i e-handelskategorin gick man inte helt lottlösa. De fick nämligen ta emot ett hedersutmärkelse som Bästa förbättrare E-handel.

Ett pris som går till den webbplats som har lyckats med att öka sitt Web Service Index, läs andelen andelen nöjda besökare, mest av alla undersökta sajter i respektive kategori.

Web Service Award baserar sig på en webbplatsundersökning med svar från 155 891 besökare. En expertjury använder därefter resultatet för att utse vad man anser är Sveriges bästa webbplats.

Annons