Saknade aviserings-sms över hela landet

Problem hos PostNord ska ha lett till att ett stort antal aviserings-sms inte skickats ut.

Av okänd anledning ska ett antal aviserings-sms inte ha lämnat PostNord under veckan som gått. Det har fått till följd att paket inte har hämtats ut från utlämningsställen och att e-handlare fått hantera samtal från kunder som undrar varför deras paket inte kommer.

- Det har varit problem med att en del av sms:en inte gick iväg som de skulle framför allt under onsdagen och torsdagen, men det ska vara ordnat nu, säger Maria Ibsén på PostNords presstjänst.

Annons

Oklart hur många som drabbats

En som märkt av problemen är Patrik Weiland som är ansvarig på CoolStuffs kundtjänst. Enligt honom har flera kunder undrat var deras paket blir av, samtidigt som Patrik Wieland har kunnat se att paketet kommit fram till respektive utlämningsombud. Han är kritisk till hur PostNord har valt att hantera situationen.

- Om PostNord känner till problemet hade det varit önskvärt att de gick ut och förvarnade e-handlarna som blivit drabbade, säger han.

De som blivit utan sms ska dock kunna vänta sig att få en ny avisering inom de närmaste dagarna.

Hur stort har problemet varit?

- Jag vet faktiskt inte men vad jag förstår ska det ha handlat om personer över hela landet. Inte alla personer, men personer över hela landet. Det är givetvis jättetråkigt men det ska som sagt fungera från och med i dag, säger Maria Ibsén.

Annons