Chatta med EU-politiker om framtidens E-handel

Just nu pågår EU-projektet Single Market Month. Ett projekt som cirkulerar kring en enhetligare inre marknad. Nu meddelar de som har hand om kampanjen i Sverige att det är dags att påverka framtidens e-handel. Den 14-16 oktober är det nämligen fritt fram att chatta med EU-politiker om e-handel.

Ämnen som behandlats i Single Market Month fram tills nu är jobb, sociala rättigheter och banker. Sist ut är e-handel och om du vill säga till José Manuel Barroso vad du tycker om e-handeln inom EU är tiden inne.

I dag klockan 10:00 börjar chattarna med den tjeckiska EU-kommissionären Štefan Füle. Sedan tar olika EU-politiker över chattstolen och sist ut på onsdag, 17:00, kommer ingen mindre än José Manuel Barroso chatta om e-handel och den digitala marknaden.

Annons
Annons

Bland de officiella debattörerna märks fem Europakommissionärer, bland dem José Manuel Barroso. Officiell svensk debattör är Europaparlamentarikern Amelia Andersdotter:

 • Måndag 14 oktober kl 10:00
  – Štefan Füle, Kommissionär, utvidgning och grannskapspolitik.
 • Måndag 14 oktober kl 10:30
  – Neven Mimica, Kommissionär, konsumentpolitik.
 • Måndag 14 oktober kl 14:30
  – Neelie Kroes, Kommissionär, Digital Agenda.
 • Onsdag 16 oktober kl 13:45
  - Michel Barnier, Kommissionär, inre marknaden och tjänster.
 • Onsdag 16 oktober kl 15:00
  – Amelia Andersdotter, Europaparlamentariker.
 • Onsdag 16 oktober kl 17:00
  – Jose Manuel Barroso, Ordförande Europeiska kommissionen.
  [några av chattarna under denna vecka]

Man kan även ställa frågor i förväg om man inte råkar vara vid datorn vid rätt tid. Hemsidan där allt detta sker är YourIdeasforEurope.eu och chattarna hittar ni här.

E-handeln avslutar som sagt projektet Single Market Month. Det ska dock fortfarande gå att skicka in förslag om hur e-handeln inom EU kan utvecklas. Detta görs även det på YourIdeasforEurope.eu.

Foto: EU-kommissionen
På bild: José Manuel Barroso

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!