Nordisk e-handel bjuder alla på Klarna Checkout

Klarnas betallösningar är nu tillgängligt för alla Nordisk e-handels kunder utan fasta kostnader. Samtidigt blir KCO en viktig del i det nya konceptet eValent Startup.

I mitten av 2014 förvärvade Nordisk e-handels ägare majoriteten av konsultbolaget EcomPartner och senare bildades eValent Group. En sammanslagning av just Nordisk e-handel och EcomPartner samt Shopitoo och hostingbolaget Driftkompaniet.

Tanken är att bolagen tillsammans ska leverera både generella men även nischade tekniska lösningar till e-handlare och i slutet av februari 2016 lanserades eValent StatUp.

Annons

Ett koncept som ska hjälpa nyföretagare att komma igång med sina affärsidéer på nätet. Bland annat genom att erbjuda det nystartade företaget en komplett webbutik, olika marknadsverktyg från partners samt rådgivning.

– Vi vill engagera mindre och nystartade företag komma igång med sin affärsidé, detta genom att erbjuda vår expertis och spetskompetens inom digitala affärer samt på ett kostnadseffektivt sätt hjälpa mindre företag att växa, säger Sara Ali, VD på eValent Group.

En heltäckande lösning

Nu bygger man vidare på konceptet eValent StartUp genom att addera Klarna Checkout. Något som innebär att Klarnas kassa kommer att vara färdiginstallerat i webbutikssystemet för alla kunder som använder Nordisk e-handel redan från start.

Detta innebär samtidigt att Klarnas alla fasta avgifter slopas för Nordisk e-handels användare.

– Oavsett om du är en stor eller liten e-handlare så har du samma komplexitet att förhålla dig till när det kommer till leverantörsledet. Med StartUp har vi ett färdigt koncept där vi satt ihop de olika komponenterna och skapat en startklar helhetslösning. Vi är nu väldigt glada att kunna tillföra Klarna Checkout som en heltäckande betallösning på listan, säger Sara Ali.

Annons