Rocket Internet förbereder sig för en börsnotering

Bloomberg rapporterar att tyska e-handelsbolaget Rocket Internet förbereder en börsnotering på Frankfurtbörsen. Enligt källor till tidningen kan bolaget värderas till mer än 3 miljarder euro.

De tyska Samwer-brödernas e-handelsinkubator och investeringsbolag Rocket Internet sägs närma sig en börsnotering. Bolaget skall den senaste tiden ha skiftat ut flera av sina större verksamheter, som exempelvis Zalando, till sina ägare. Nu tar Rocket Internet sikte på börsen där man enligt Bloomberg kan förvänta sig en värdering kring 3 miljarder euro.

Rocket Internet sägs jobba med JPMorgan Chase och Morgan Stanley kring en notering på Frankfurtbörsen.

Annons
Annons

Holdingbolag flyttas ut

Det rapporteras att förutom att Zalando under 2014 skiftats ut till sina ägare så ska holdingbolagen Bigfott I och Bigfott II lagts över på Rocket Internets ägare de senaste dagarna. En kommande börsnotering ska kunna förklara dessa ändringar.

– Vi fokuserar på det som är bäst för företaget och det är att koncentrera oss på våra verksamheter, för att bygga ett långsiktigt bolag, sade Andreas Winiarski, talesman för Rocket Internet, som dock inte ville kommentera en eventuell börsnotering.

Nyemissioner.se påpekar att Rocket genom att ha skiftat ut flera stora innehav nu har olika delar som kan börsnoteras när det passar bäst. Zalando är även de på väg mot börsen, enligt flera källor, vilket också sägs bli en monsternotering. Rykten om att Rocket Internet är på väg mot börsen startades redan i början av förra året då företaget sades vara i kontakt med möjliga investerare.

 

Källa: Bloomberg, Nyemissioner

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!