Amazon är Storbritanniens mest populära E-handlare

Amazon, Argos och Apple. Där har vi Storbritanniens tre mest populära återförsäljare på nätet just nu. Det enligt ny statistik som placerar svenska Ikea i topp 20, samtidigt som en hel radda av resesajter tar plats bland de 50 mest besökta.

Brittiska IMRG och comScore har tagit fram en lista, Top 50 IMRG Retailer Ranking, där de presenterar landets mest välbesökta nätbutiker. Listan kommer att presenteras kvartalsvis och rankingen baseras på antalet besökare.

Endast sajter som inkluderar transaktioner ingår, något som betyder att till exempel prisjämförelsesajter inte är inkluderade. Inte helt oväntat hittar vi Amazon i topp och på andra plats kommer Argos följt av Apple.

Annons
Annons

– Vi är väldigt glada över att lansera rankingen tillsammans med comScore. Det har varit en stor efterfrågan på ett återkommande inslag som detta, både från återförsäljare och press. Vi tror att detta är listan som alla har väntat på, säger IMRG:s vd, Graeme Howe.

Resor starkt uppåt

Ikea kvalade in på en 20:e plats, och förutom detaljister är även resesajter väl representerade den här gången. Kategorin såg nyligen sin starkaste julimånad sedan 2010 då tillväxten låg på 13 procent jämfört med ett år tidigare.

– Det kommer inte som en överraskning att resesajter som Expedia och EasyJet finns med på listan. Det återspeglar den starka utveckling som kategorin haft i våra senaste undersökningar. Korrelationen vi kan se mellan popularitet och försäljning belyser hur robust vår data är, säger Graeme Howe.

 

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!