Amazon höjer ribban för fri frakt

E-handelsjätten har höjt minimigränsen för fri tvådagars-frakt , från 35 till 49 dollar.

Nyligen visade en undersökning, genomförd av analysföretaget StellaService, att Amazons leveranstider ökat under det senaste året. Något som enligt vissa beror på att e-handelsjätten just nu lägger stort fokus på att serva sina Prime-medlemmar som blir allt fler till antalet.

Nu kommer nya uppgifter som garanterat ger belackarna vatten på sin kvarn. Amazon har nämligen höjt gränsen på minimum-beställningen för att få tillgång till fri tvådagarsfrakt, från 35 till 49 dollar. Minimigränsen när det gäller böcker ligger dock kvar på 25 dollar precis som tidigare.

Annons
Annons

Fraktkostnaderna ökar

Höjningen beror troligtvis på att fraktkostnaderna ökar för Amazon och att man börjat känna pressen från aktieägarna att förbli lönsamma. Men det kan också vara ett sätt att locka fler kunder till att bli Prime-medlemmar.

En av fördelarna med att betala 99 dollar per år för ett medlemskap är nämligen att man åtnjuter fri tvådagars-frakt på alla sina beställningar. Något Amazon också nämner på sidan där man beskriver de nya minimum-gränserna för fri frakt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!