Amazon levererar samma dag i Storbritannien

Amazon lanserar leverans samma dag i Storbritannien. Det hela sker genom ett samarbete med tidningsdistributören Smiths News, en division inom distributören Connect Group Plc. Kunder som lägger sin beställning före lunch kan hämta upp paketet på vägen hem från jobbet.

I slutet av 2013 berättade Amazon om sina planer på leverans samma dag i Storbritannien. E-handelsjätten hyrde då ett antal distributionscentraler runt om i landet och planerade sedan att använda sig av olika distributörer för att få beställningarna till kunden.

Nu verkar man ha hittat någon som kan hjälpa dem. Distributören Connect Group Plc säger nämligen att man lyckats knyta till sig Amazon som första kund till sin nya tjänst, Pass My Parcel.

Annons

Tjänsten rullas ut denna vecka och kommer att använda företagets befintliga distributionsnät för att leverera paketen till butiker runt om i landet där kunder kan hämta ut dem. I dagsläget är 550 butiker anslutna till tjänsten, men inom 12 månader räknar man med att lägga till ytterligare 1 000 butiker.

Gratis för Prime-kunder

Paketen kommer alltså inte att landa hemma på farstukvisten, men det ser man inte som ett minus. Konceptet med att köpa på nätet och hämta ut i en närliggande butik är den snabbast växande sektorn på konsumentpaketmarknaden i Storbritannien.

– Vi vet att över 40 procent av hushållen är tomma under dagen, så hemleveranser är inte alltid det mest bekväma alternativet, säger Mark Cashmore, vd för Connect Group Plc.

Beställningar lagda före 11:45 kan hämtas upp samma dag klockan 16:00 och kunder som använder Pass My Parcel kommer att få en pinkod via e-post som de sedan använder för att hämta ut paketet. Fram till årsskiftet kommer tjänsten också att vara gratis för Prime-medlemmar.

– Detta är vårt snabbaste leveransservice hittills. Vi vet att Prime-kunder älskar snabba leveranser och bekvämligheten med att hämta sin beställning på en tid och plats som passar dem bäst. Två fördelar som denna nya tjänsten kombinerar, säger Christopher North, vd för Amazon.co.uk.

Källor: Press, Reuters

Annons