Apoteksgruppen kompletterar sin näthandel med receptfritt

Apotekskedjan utökar sin onlinenärvaro och tillgängliggör nu även det receptfria sortimentet på nätet.

Sedan i somras har Apoteksgruppens kunder kunnat köpa receptbelagda läkemedel på nätet. Lanseringen skedde i juni och man flaggade då för att sortimentet skulle kompletteras med receptfritt och egenvård senare under året.

Något man nu gjort och idag har Apoteksgruppen lanserat sin nya e-handel som tillgängliggör det receptfria sortimentet på webben.

Annons

– Apoteksgruppens fokus ligger på receptförskrivna varor men vi ser det som en självklarhet att tillgängliggöra hela vårt sortiment på webben. Vi är därför väldigt glada och stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder en fullskalig webbshop, säger Maria Mårfält, Marknads- och Kommunikationschef på Apoteksgruppen.

Tre apotek klara för lokal e-handel

Apoteksgruppen består av 168 apotek och man har lagt stort fokus på att e-handeln ska vara sammanknuten med de fysiska apoteken. Apoteksgruppens apotek drivs av entreprenörer och affärsmodellen bygger på att de ska kunna bedriva sin egen e-handel.

I dagsläget är tre apotek klara för att kunna expediera de ordrar som sker i deras närområden, där kunden valt uthämtning på apotek. Övriga försändelser sker från Apoteksgruppens apotek vid Hötorget i Stockholm.

Annons