Best om nya utbildningen: ”Fullbokad sedan vi drog igång”

Ny omgång varje vecka.

Igår kunde vi berätta att Best Transport inte bara uppmärksammat den rådande bristen på chaufförer, utan dessutom påbörjat ett projekt för att göra något åt saken. Resultatet blev en kort vidareutbildning för personer som redan är chaufförer, men vill lära sig med om att köra just budbil.

LÄS ÄVEN: Best säkrar framtiden - startar förarutbildning

Annons

Nu berättar logistikföretaget att utbildningarna redan är igång och att utbildningstillfällena sker varje vecka, med mellan två och åtta förare som deltagare varje gång. Och konceptet verkar snabbt ha blivit populärt.

- Förarutbildningen har varit fullbokad sedan vi drog igång och åkerierna hör kontinuerligt av sig för att boka in sina chaufförer, skriver Anna Hillinge, som hanterar PR-kontakter för Best Transport, till Ehandel.se.

Utbildningen är ju en kortare vidareutbildning som sträcker sig över två dagar. Är inte problemet att för få utbildar sig till chaufförer från första början?

- Ja, många har tidigare arbetat som chaufförer, men i samband med att de nu börjar köra för Best Transport så vill vi kvalitetssäkra och rusta dem på bästa sätt. Genom utbildningen erbjuder vi också nybörjare att få en bra start som budbilschaufför, skriver Anna Hillinger.

Annons