Betalleverantör ansluter till forskningsprogram i Borås

Betalleverantören Collector samarbetar sedan årsskiftet med Högskolan i Borås. Samarbetet ska ske inom ramen för forskningsprogrammet SIIR. All forskning som bedrivs inom SIIR syftar till att öka handelskompetensen inom akademin och näringslivet och då särskilt inom e-handelsfältet.

Collector hoppas med det nya samarbetet med Borås Högskola och SIIR, Swedish Institute for Innovative Retailing, ytterligare utveckla kundvänliga betallösningar för handel.

– Här finns en bred källa av väl underbyggd kunskap. Vi ser samarbetet med SIIR som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling av kundvänliga betallösningar, där vi får en ökad insikt i vad som skapar kundupplevt värde, säger Mikael Anstrin, affärsområdeschef för Collector Commerce.

Annons

Borås Högskola ser även ett stort värde i att en betalleverantör ansluter till forskningsprogammet.

– Kundvänliga betalningslösningar är ofta nyckeln till kundvärde. Betalningen är sällan slutet på relationen mellan kund och handlare, utan början på en lång resa. Att tillsammans med Collector fördjupa kunskapen om kundvärde är en spännande utmaning som verkligen engagerar oss forskare, säger Malin Sundström, PhD och Assistant Professor, Academic Director vid SIIR.

Källa: Press
På bild: Malin Sundström

Annons