Clas Ohlsons nya E-handel kommer till våren

I februari skrev vi om hur Clas Ohlson var på väg att återknyta till e-handeln. De hade då etablerat nya butiker i Storbritannien men samtidigt skruvat ner sina etableringsmål gällande fysiska butiker. De berättade i samma vända att de var på väg att lansera en ny internationell e-handelsplattform, som skulle komma i höst. Vi fick även insidertips om att de var på väg ifrån e-handelssystemet Wipcore eNova till Hybris.

Dagens industri rapporterade sent igår att Clas Ohlson nu köper en distributionstjänst i Storbritannien, istället för att driva en i egen regi. Detta för att förse en kommande e-handelssatsning i landet. Vi får samtidigt veta att deras internationella e-handelsplattform är lite försenad och lanseras först i vår. Denna kommer att öppna dörren till e-handeln för de i Finland och Storbritannien.

Annons

Postorder och e-handelsbeställningar ifrån Sverige, Norge och Finland kommer att distribueras via Clas Ohlsons svenska plocklager medans de i Storbritannien alltså får en egen distributionscentral. I dagsläget är det endast de i Norge och Sverige som erbjuds e-handel. Finland och Storbritannien får nöja sig med en inköpslista.

Clas Ohlson meddelar också att de ska gå tillbaka till att ha en stor huvudkatalog per år, istället för två, och att den ska kompletteras med e-handel och mindre typer av tryckmaterial. Nedgången till en huvudkatalog skall enligt deras vd innebära lägre kostnader på ett "par miljoner kronor".

 

Källa: di

Annons