DHL satsar på smidigare E-handelsleveranser

DHL lägger lite extra krut på e-handeln och lanserar hemleveranser till privatpersoner på kvällstid. Med DHL Home Delivery kan du nu få dina leveranser mellan 17:00-22:00. Det är även möjligt att få hjälp med att bära in grejerna.

Distributörernas satsning på e-handel har tagit fart på senare tid. Bring har utökat sin tjänst, Hemleverans Paket, till 25 nya orter och Posten har även de uppgraderat sin tjänst, Hempaket.

DB Schenker Privpak introducerade nyligen tjänsten DB Schenker Brev. En tjänst som ska vända sig till e-handlare och konsumenter som uppskattar morgonleverans via tidningsbudet. Nu tar även DHL ytterligare ett steg för att förenkla för sina kunder.

Annons
Annons

Transportföretaget har ställt frågan till konsumenter vilka de tycker är de viktigaste faktorerna för en attraktiv hemleveranstjänst, och svaren har varit tydliga. Konsumenterna vill ha sina leveranser på avtalad tid, kvällsleverans och hjälp med inbärning. Tre önskemål som DHL lyssnat lite extra på när de nu lanserar DHL Home Delivery.

– Vi har lång erfarenhet av transporter och för oss är det viktigt att kunna erbjuda en tjänst som passar våra kunder och möter efterfrågan på marknaden. E-handeln växer kraftigt och det senaste året har vi sett en ökning i större produkter vilket skapar en efterfrågan av andra leveranssätt. Detta gör att DHL Home Delivery känns helt rätt i tiden, säger Carl-Anders Keller, försäljnings- och marknadsdirektör på DHL Freight.

Slippa sitta och vänta

Med DHL Home Delivery är det möjligt att själv välja när, var och hur du vill ha din hemleverans. Tillval som inbärning, miljöfrakt och kvällsleveranser gör det möjligt för konsumenten att själv helt sätta upp kriterierna för sin hemleverans.

Det är också möjligt att få full koll på var leveransen befinner sig då det är full spårbarhet på alla sändningar.

– Att handla ska vara okomplicerat. Handlar du något idag vill du inte sitta hemma och vänta på din leverans. Vi vet vikten av nöjda kunder och med DHL Home Delivery kan vi erbjuda leverans på kundens villkor, avslutar Carl-Anders Keller.Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!