De blir MQ:s svar på krisen

Ska styra upp e-handeln och IT-systemen.

Så sent som i morse kunde vi rapportera om att MQ levererat ännu en svag kvartalsrapport och att kedjan den här gången överväger att stänga vissa av sina butiker för att komma till rätta med den sjunkande omsättningen.

LÄS ÄVEN: MQ överväger butiksstängningar efter katastrofrapport

Annons

MQ börjar dock i en annan ände - med nyrekryteringar. Det är dock tydligt att det är e-handeln och det tekniska som de nya medarbetarna ska få styr på, de blir nämligen e-handelschef respektive IT-chef på varumärkeskedjan. Det berättar företaget nu i ett pressmeddelande.

E-handelschef med 13 års erfarenhet

Ny e-handelschef blir således Eric Lundkvist, som närmast kommer från samma roll på bilauktionssajten KVD, där han ska ha ansvarat för att utveckla och optimera den digitala marknadsföringen. Lundkvist ska ha 13 års erfarenhet av att jobba med e-handel och försäljning på nätet, både i Sverige och internationellt. Bland annat ska han ha jobbat för flera nätbaserade spelföretag. 

Ny IT-chef för MQ blir samtidigt Mattias Liljenberg, som tillträder under mars månad. Han sägs gå in med ett stort fokus på att sammanlänka e-handeln och butikerna, vilket på sikt ska göra att kundupplevelsen blir likvärdig inom hela kedjan. Mattias Liljenberg kommer närmast från en tjänst som Business Liason Officer på Volvo Cars, men har tidigare även arbetat för Acando Consulting och Saab Security Systems.

Annons