Den färgstarka e-handeln tar klivet ut i Norden

Colorsvibe.se får internationell systersajt.

Kort efter e-handelslanseringen i Sverige har skönhetsbutiken Colorsvibe, som drivs av skönhetsimportören Everdea, kommit fram till att det inte finns någon anledning att begränsa sig till 10 miljoner potentiella kunder. Nu lanserar e-handlaren en .com-sajt som även gör det möjligt för kunder i Norge, Danmark, Finland och Polen att beställa från butiken.

- Everdea har distributionsrätt för hela Skandinavien samt Polen, så att endast begränsa onlineaffären till Sverige vore att tacka nej till en uppenbar öppning, säger Charlotta Dahlqvist, som är Everdeas vice VD, i ett pressmeddelande.

Annons

Ska hålla hög rotation på lagret

Everdea har bedrivit internationell handel med skönhetsprodukter till återförsäljare i 30 års tid. Bolaget riktar i första hand in sig på att sälja till återförsäljare och har tidigare sagt att den egna e-handeln inte är tänkt att konkurrera med den delen av verksamheten.

Däremot ska den fungera som ett komplement för privatpersoner som är ute efter något av de varumärken som Everdea säljer.

- Det känns viktigt att hålla hög rotation på hela varulagret då smink är en färskvara. Det är inte skäligt att sitta på produkterna själv om det finns en skandinavisk efterfrågan, säger Charlotta Dahlqvist.

Annons