Designtorget vände till röda siffror – då köpte Åhléns

Nygammal ägare tog över.

En omsättning som steg med knappt fyra procent till drygt 134,5 miljoner kronor, och ett resultat som samtidigt gått från 1,87 miljoner till minus 57 000 kronor. Så ser siffrorna ut i Designtorgets senaste årsredovisning, som omfattar hela 2018.

- Under 2018 uppgraderade Designtorget sitt affärssystem samt installerade en ny kassalösning på samtliga butiker, motiverar Designtorget i sin rapport.

Annons

"Stora möjligheter att skapa framgång"

I början av maj kom nyheten att Designtorget köptes upp av Åhlens, vars vd Gustaf Öhrn då gav följande motivering till förvärvet:

- Förvärvet av Designtorget utgör en viktig del i vår strategi att skapa ett attraktivt och marknadsledande erbjudande inom skönhet, hem och mode, både online och i varuhusen. Designtorget är ett välskött företag med ett starkt varumärke och ett unikt utbud i butik och online. Jag ser stora möjligheter att skapa framgång tillsammans.

LÄS ÄVEN: Åhléns köper Designtorget

Innan affären blev av ägdes Designtorget av Axel Johnsons investeringsbolag Novax AB, som också står bakom Åhléns. Så även om Designtorget framöver kommer att bakas ihop med Åhléns, är alltså ägarstrukturen i stort sett densamma som tidigare.

E-handeln förväntas öka

Och Designtorget ser positivt på vad 2019 kommer att ha att erbjuda, både för e-handeln och för företagets lönsamhet.

- Bolaget har en positiv syn på omsättningsutvecklingen under 2019. I synnerhet försäljningen online förväntas fortsätta öka jämfört med tidigare år. Bolaget förutspår även en ökad lönsamhet till följd av omsättningsökningen och effektivisering genom det nya affärssystemet, skriver Designtorget.

Utöver sin e-handel har Designtorget i dag elva butiker runt om i Sverige.

Annons
Annons