Detaljhandel till leverantörer: Sluta jobba med Amazon

Walmart verkar pressad av e-handelsjätten.

Walmart, som är världen största detaljhandlare, har sedan några år tillbaka kämpat för att hinna i kapp e-handelsjätten Amazon när det kommer till digital handel. Företaget har gjort en hel del framsteg på e-handelsfronten men de har fortfarande en lång väg att gå och Amazon verkar för varje dag accelerera allt fortare mot att bli butiken för allt och alla.

Efter Amazons senaste drag, som är att köpa en stor matkedja, så verkar Walmart har tillgripit en lite annorlunda taktik. Detaljhandlaren har redan förlorat en hel del business till Amazon men på matfronten har nätjätten inte skadat Walmart lika mycket, ännu. Maten ska stå för runt hälften av Walmarts omsättning så det är förmodligen lite oroväckande att Amazon nu verkar göra en större satsning på området, i storleken 13 miljarder dollar.

Annons

"Jag vet att Walmart uttryckt sina åsikter"

Nu rapporterar New York Post och logistiksajter att Walmart indirekt hotat sina leverantörer med att de måste sluta jobba med Amazon. Mer specifikt så är det fraktbolag som kör varor åt Walmart som ska ha fått “förtäckta” meddelanden om att om de också kör varor för Amazon så kanske Walmart inte vill jobba med dem längre.

- Jag vet att Walmart uttryckt sina åsikter till fraktbolagen, säger transportkonsulten Satish Jindel till New York Post.

Satish Jindel ska ha pratat med fraktbolagen direkt och höll nyligen ett föredrag om problemet på en logistikmässa. Walmart förnekar att de ska ha framfört dessa åsikter och hänvisar till att det vore olagligt. Enligt Jindel ska dock Walmart ha förklarat att de inte vill använda fraktbolag som också kör för Amazon. Detta eftersom detaljhandlaren sägs vara orolig över att logistikbolaget då inte kan leverera under perioder med hög trafik.

"Borde inte komma som en chock"

Dessa uppgifter kommer inte långt efter att Walmart också begärt att deras leverantörer inte använder Amazons molntjänster. Detta har dock detaljhandlaren bekräftat och menar på att de inte vill att data om deras verksamhet ska finnas hos en konkurrent.

- Det borde inte komma som en chock att det finns fall där vi inte vill att vår mest känsliga data ska sitta på en konkurrents plattform, kommenterade Walmart till Wall Street Journal häromveckan.

Annons