Dibs e-handelskassa firar 1000 – börjar testa Swish

Swish, swish, swish.

Häromveckan meddelade leverantören Ecster att de infört Swish i sin e-handelskassa. Payson följde sedan upp med en light-variant där de låter konsumenterna betala sina fakturor med Swish.

LÄS ÄVEN: Efter kundernas feedback: Swish bakas in i kassan

Annons

Nu meddelar betaljätten Dibs att även deras kassa, Easy, kommer att få Swish inom kort. Nyheten kommer i samband med att Dibs firar att 1 000 näthandlare har valt deras e-handelskassa.

- Under förra året satsade vi på att bygga grundfunktionerna på Easy och att lansera i Sverige, Norge och Danmark. Vi firade 500 kunder efter sommaren och nu har vi passerat 1 000 kunder, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Dibs.

Swishpilot redan nästa vecka

I förbifarten meddelar Dibs att de kommer införa fler lokala betalsätt, som Swish och Dankort, i sin kassa. Vi bad Patrik Müller om mer information gällande just Swish.

- Vi kör igång en pilot för Swish, troligen redan nästa vecka, så inom ett antal veckor kan våra kunder komma igång med Swish. I vår lösning sköter vi hela certifikathanteringen vilket förenklar för kunden och ger en säkrare lösning. Swish är integrerad i checkouten och för kunder som har sina uppgifter sparade blir det en superenkel betalning, säger Patrik Müller.

Mobile Online och Vipps på gång

Patrik meddelar också att Dibs jobbar på att kunna erbjuda MobilePay Online och Vipps, motsvarigheterna till Swish i Danmark och Norge. Andra nyheter ska vara att man kommer att kunna ändra utseendet på Easy-kassan så att den bättre passar ihop med den egna nätbutiken. Easy kommer framöver även att fungera tillsammans med plattformen Shopify.

- Med dessa funktioner på plats är Easy ett mycket bättre alternativ för många av våra befintliga webbutiker - vi har runt 25 000 i Netskoncernen - så vi räknar med att vi också kommer att få se många av våra befintliga kunder uppgradera sina lösningar hos oss, säger Patrik Müller.

Annons