E-handelsleverantörens grundare kliver av VD-stolen

"Valet av ny vd var ganska självklar".

Viskan, som levererar e-handelssystem till företag som Lager 157, Sportshopen, MQ och Oscar Jacobsson, har fått en ny vd. Grundaren Sten Selin kliver därmed ner från vd-stolen, och valet av efterträdare sägs ha varit lätt.

Den som tar över är Kristian Iveling, som de senaste 3 åren varit COO hos e-handelsleverantören och totalt har han 15 år inom bolaget.

Annons

- Kristian har ett gediget intresse och förmåga att förstå kundens affär och därmed vilka behov av adekvata systemlösningar som behövs för att underlätta våra kunders verksamhet. Kristian har redan tidigare skött mycket av den verkställande delen i Viskans verksamhet, så valet av ny vd var ganska självklar, säger delägaren Sten Selin i ett pressmeddelande.

"Låta försäljningskanalerna flyta samman"

Sten Selin kommer fortsatt att vara verksam inom företaget, men tar nu istället rollen som styrelsens ordförande med fokus på företagets långsiktiga strategier. Kristian Iveling välkomnar samtidigt uppdraget som vd.

- Jag har en stark drivkraft att optimera kundupplevelsen och låta våra kunders försäljningskanaler flyta samman genom effektiv digitalisering. Det gäller oavsett om vår kunds kund är konsument eller ett företag och oavsett om mötet med kund sker fysiskt eller digitalt. Det är en resa som Viskan System påbörjat och som jag ser fram emot att tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor öka fokuset ytterligare på, säger Kristian Iveling, ny vd på Viskan.

Annons