E-handlaren som låter dig betala varor med dina följare

Har du riktigt många följare blir det gratis.

Är du sugen på att köpa en säng för 15 000 kronor men har noll kronor på kontot? Då är det din lyckodag idag. Den svenska e-handlaren Ester Beds har nämligen lanserat en ny "betalmetod".

Du kan nu köpa din säng med dina följare på Instagram. Det finstilta i uppgörelsen är inte heller speciellt komplicerat, vilket man kanske hade väntat sig. Du köper sängen, tar en bild på den och lägger ut den som ett normalt Instagram-inlägg som du dock givetvis behöver tagga med företaget. Sedan återbetalar Ester Beds en krona för varje följare du har, upp till max 14 490 kronor.

Annons

En krona per följare

Eftersom Ester Beds låter dig betala efter att du fått varan bör det alltså i teorin gå att köpa en säng för 14 490 kronor med hjälp av 14 490 följare, istället för att använda traditionella pengar. Den nya betalmetoden ska dock endast gälla under april och maj i år, så om du vill köpa en säng med dina följare gäller det alltså att göra det inom kort.

De som har ett Instagram-konto med under 500 följare kan trösta sig med att samma manöver, som vi nämnde ovanför, faktiskt ger 500 kronor tillbaka - oavsett antal följare. Man får alltså alltid 500 kronor tillbaka om man gör ett "Ester Beds-inlägg".

- Vi tycker att det är rätt att ge en ersättning om vår kund är så nöjd med sängen att hen väljer att dela det med sina vänner. Kampanjen är även ett roligt sätt för oss att visa att Ester Beds är ett helt nytt sätt att köpa en säng på, säger Karl Stenberg, medgrundare av Ester Beds, i ett pressmeddelande.

Annons