Europa bäst i världen på mobila transaktioner

Antalet mobila transaktioner fortsätter att stiga världen över. I april skedde nästan 14 procent av alla inköp via mobila enheter, en rejäl ökning från föregående år. Vi europeér är desutom bäst i världen när det kommer till m-handel.

Under april månad skedde 13,8 procent av alla inköp på nätet via mobila enheter, en ökning från 8,2 procent jämfört med i juni 2012. Det enligt betalleverantören Adyen som under 2012 behandlade mer än 10 miljarder dollar i betalningar.

Europa är den världsdel som toppar listan och har den högsta andelen betalningar via mobila enheter. 15,3 procent av alla transaktioner görs med hjälp av en surfplatta eller smartphone, Asien kommer på en andra plats med 12,4 procent följt av Nordamerika med 11,2 procent.

Annons

Adyen konstaterar också att detaljhandeln är den kategori som har upplevt den största effekten från vad man kallar för "sofa shopping", alltså att man sitter hemma i soffan och näthandlar med sina mobila enheter.

Kommer forsätta att öka

Surfplattorna är inte oväntat populärast och står för två tredjedelar av de mobila transaktionerna, smartphones utgör den återstående tredjedelen.

Apples iPad är precis som i flera tidigare rapporter vi skrivit om den populäraste plattformen. Enheten svarade för 6,6 procent av de totala globala transaktioner i april, upp från 3,6 procent i juni 2012.

– Rapporten visar att konsumenter gärna betalar från sina mobila enheter, särskilt på surfplattor som iPad. Mobila transaktioner står nu för nästan 14 procent av alla transaktioner som vi bearbetar globalt, och vår analys tyder på att detta kommer att fortsätta att stiga, säger Roelant Prins, chief commerce officer för Adyen.

 

Källa: Internet Retailer

Annons
Annons