Footway tar klivet in i konkurrenten Brandos

Nätbutiken Footway och dess delägare, fastighetsmiljardären Rutger Arnhult, köper tillsammans 32,5 procent av rekonstruerade skosajten Brandos. Tidigare i veckan har det spekulerats om att danska SmartGuy skulle bli ny ägare men den affären blev det ingenting av.

Danska e-handelskoncernen SmartGuy Group ska den 18 november ha lagt ett indikativt bud på nyligen rekonstruerade Brandos. I början av veckan lades ytterligare ett bud på 100 procent av aktierna i Brandos AB.

Betalningen skulle enligt budet ske i Smartguy-aktier men det nobbades av styrelsen. I stället säljer Brandos grundare Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto 50 procent av sina aktier, motsvarande 20 procent av bolaget, till Footway och dess delägare Rutger Arnhult.

Annons

– Vi tror att antalet spelare kommer att minska och vi vill vara aktiva i den omvandlingen. På den svenska marknaden finns ett trettiotal aktörer och skalfördelarna är uppenbara, säger Footways grundare och vd Daniel Mühlbach till Dagens Industri.

Hopp om samgående

Förutom aktierna har man även köpt teckningsrätter i den nyemission på 25 miljoner kronor som ska genomföras i december, vilket efter nyemissionen ger ett ägande på 32,5 procent.

I våras köpte Footway upp konkurrenten Heppo och i somras öppnade Daniel Mühlbach för att även köpa krisdrabbade Brandos. Och på sikt finns det hopp om någon form av samgående mellan Brandos och Footway.

– I första skedet ligger fokus på att få verksamheten lönsam. Vi tror starkt på Brandos som ett fristående varumärke, säger Daniel Mühlbach till Dagens Industri.

Det här betyder också att Brandos nytillträdde vd David Rönnberg kommer att fortsätta på sin post.

Källor: Nyemissioner.se, Di

Annons