Google köper AI-företag för över 500 miljoner dollar

Sökjätten Google är inte främmande inför att köpa andra företag. Nyligen köpte de upp robotutvecklaren Boston Dynamics och de har även sugit upp Nest som sysslar med det smarta hemmet.

Nu står det klart att Google köper det London-baserade företaget DeepMind. Ett företag som arbetar med artificiell intelligens. Köpesumman ryktas ligga på över 500 miljoner dollar efter ett budkrig med Facebook om bolaget. Google bekräftar köpet men vill inte ange vad de betalat för företaget.

Annons

Medan de flesta verkar se synergieffekter mellan DeepMind och Boston Dynamics robotar, Skynet-paralleller är populära, så kan Google förmodligen använda artificell intelligens i många av sina produkter.

DeepMinds hemsida berättar inom vilka områden som man kan tänkas se deras första kommersiella produkter appliceras. Det är kanske inte oväntat i simulationer och spel, där AI ofta används. DeepMind specificerar dock även e-handel som ett nyckelområde.

När sökjätten Google nu kliver in i bolaget kan förmodligen deras planer skakas om lite. Men det är ändå intressant att ett företag i framkanten av AI-forskning planerar produkter för e-handeln.

 

Källa: Recode, The Verge

Annons