Hon är fotbollsstjärnan som inreder sin egen e-handel

Nu ska Damallsvenskans Elin Rubensson börja sälja sina egentillverkade heminredningsgrejer under eget varumärke.

För att ha något att fokusera på vid sidan om fotbollskarriären i Damallsvenskan startade Elin Rubensson ett Instagramkonto där hon utvecklade sitt intresse för heminredning genom att lägga upp foton på det egna hemmet.

Men idén utvecklades snabbt och snart började hon tillverka egna grejer som följarna kunde se i flödet.

Annons

- Jag ville pröva att göra en pläd av merinoull. Men när jag hade gjort den började folk plötsligt att höra av sig, så efterfrågan blev ganska stor till slut.

Ville ha en hemsida - blev en webbshopp

Elin Rubensson började fundera på hur hon skulle kunna ta intresset vidare.

- Jag ville starta en hemsida eller något i den stilen. Så jag pratade med min bästa kompis storebror som är grafisk designer och sen växte idén fram, att jag kanske faktiskt ska börja sälja mina grejer. Sen fick vi fram en logga som jag var nöjd med och då började jag utveckla det, berättar Elin Rubensson för Ehandel.se.

Och snart är det premiär. Under våren öppnar hennes webbshop, där hon ska sälja de grejer hon själv tillverkar. Det nystartade egna varumärket Style By Rubensson kommer därmed snart att synas på hennes egendesignade inredningsprodukter.

Kunderna står i kö 

Hur det kommer att gå för e-handeln tycker hon är svårt att veta, men Instagramkontot har gjort att hon redan har ett gäng kunder som står i kö för att få handla.

- Det är många som har frågat efter saker och jag tycker själv att det är väldigt spännande.

Men karriären i landslaget och Kopparbergs/Göteborgs FC kommer inte att ta någon paus.

- Webbshoppen är en chansning vid sidan av fotbollen, mer som en hobby, säger hon.

Annons

Självklart med e-handel

Och med tanke på det var också valet att sälja grejerna på nätet självklart.

- I och med att jag har det jobbet som jag har så passar näthandel bra. Det är mer flexibelt när man är borta och reser mycket, avslutar Elin Rubensson.

 

Annons