Hon tar över ansvaret för Byggmax i Norge

Får jobbet som landschef efter 15 års arbete med norsk detaljhandel.

De senaste åren har Byggmax gång på gång rapporterat fina tillväxtsiffror för sin e-handel, och tidigare i år stod det klart att företagets onlineförsäljning skulle byggas ut med ett större sortiment för att kunna göra sitt till i jakten på lönsamhet.

Bakgrund inom biltillbehör

Nu meddelar företaget att det har utsett en ny landschef för att ansvara för utvecklingen i Norge, och att valet föll på Benedicte Inversini. Hon är för närvarande VD för Torshov Bilrekvisita, en norsk butik som säljer biltillbehör och fritidsprodukter. I ett pressmeddelande skriver Byggmax att Benedicte Inversini bland annat har 15 års erfarenhet av norsk detaljhandel.

Annons

- Benedicte är en erfaren ledare i norsk detaljhandel, med bred kunskap om den norska marknaden och konsumenten. Hon är en uppskattad och passionerad ledare och passar utmärkt med Byggmax kultur. Vi ser fram emot att fortsätta bygga och expandera Byggmax Norge under Benedictes ansvar, säger Mattias Ankarberg, VD för Byggmax Group, i ett uttalande.

Sverigechefen får avlastning

Rekryteringen innebär att Benedicte Inversini tar över från Marcus Essesjö, som den senaste tiden har varit tillförordnad landschef i Norge, samtidigt som han har haft rollen som landschef för Byggmax i Sverige. Den nya Norgechefen kommer även att ta plats i Byggmax ledningsgrupp.

Benedicte Inversini tillträder sin nya tjänst under hösten 2017. 

Annons