Nytt e-handelslager för 90 miljoner: ”Satsningen är unik”

Bygger ut 3PL till 7PL.

En hypermodern logistikanläggning som riktar sig till bland annat e-handel. Det är vad logistikföretaget Zimply Solved och fastighetsbolaget Nivika Fastigheter planerar att bygga i Värnamo. Satsningen innebär en investering på 90 miljoner kronor och minst 15 nya arbetstillfällen.

"Enormt behov av effektiva lösningar" 

Mer exakt kommer Zimply Solved att bilda ett dotterbolag med namnet 1337 Logistics AB, som ska erbjuda logistiklösningar till andra företag. Projektet har redan ett par kunder klara, varav e-handelsföretaget  Underyourskin.se uppges vara ett.

Annons
Annons

- Det känns riktigt härligt och intressant och det ska bli en spännande resa att sätta framtidens logistik. Många företag har ett enormt behov av effektiva logistiska lösningar och vassare logistik kommer högt upp på deras önskelistor. Det ska bli fantastiskt att genomföra den här satsningen. Nivika Fastigheter var väldigt tidigt mycket intresserade av vår idé och såg potentialen, säger Roger Hallberg, vd för 1337 Logistics, i ett pressmeddelande.

Den nya logistikbyggnaden kommer till stor del att erbjuda automatiska e-handelslösningar, vilket beräknas leda till högre effektivitet och snabbare ledtider.

Vänder sig främst till e-handlare 

1337 Logistics lanserar dessutom vad bolaget kallar "7PL", som av allt att döma är en form av utbyggd 3PL, det vill säga tredjepartslogistik. Företag som anlitar servicen ska få hjälp med hela sin logistik, samtidigt som 1337 Logistics lovar att "utveckla och effektivisera hela distributionskedjan".

Den nya logistikbyggnaden blir totalt 10 000 kvadratmeter stor, och 1337 Logistics kommer att husera på 5 000 av dem.

– Vi vänder oss till alla som behöver hjälp med sin logistik, främst e-handlare och butiker som vill vårda sin produkt i stället för att kämpa med logistiken, men även industrikunder som behöver en modern logistik. Vi har sett att våra kunder är otroligt intresserade av det här konceptet som leder till att de får en riktigt effektiv logistik med hög kvalité samtidigt som de kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Robert Hallberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!