Japanska Rakuten fortsätter visa intresse för Bitcoin

Den japanska e-handelsjätten Rakuten verkar inte ha gett upp tanken på att börja acceptera betalningar med Bitcoin. Redan i somras luftade företagets vd och grundare, Hiroshi Mikitani sitt intresse för valutan. Något han upprepade vid en finansiell konferens i Japan tidigare i veckan.

Sedan tidigare erbjuder ett av Rakutens dotterbolag, Rakuten Super Logistics U.S som tillhandahåller orderhanteringstjänster för online-återförsäljare, möjligheten att betala med Bitcoin via BitPay.

I somras, utan en specifik tidsram när det skulle kunna hända, så avslöjade Rakutens vd och grundare, Hiroshi Mikitani, att även e-handelsjätten hade planer på att acceptera Bitcoin.

Annons
Annons

– Jag kan tänka mig att Rakuten, förr eller senare, kommer att acceptera pengar i form av Bitcoin. För vissa länder är till och med Bitcoin ett mer stabilt alternativ än den egna nationella valutan, kommenterade Hiroshi Mikitani det hela då.

Bitcoinrelaterade investeringar

Ord som han verkar står fast vid. Under en konferens i Tokyo tidigare i veckan ska Hiroshi Mikitani nämligen ha upprepat orden. Enligt tidningen Wall Street Journal ska Rakuten även ha bildat en avdelning med uppgiften att studera digitala valutor, samt investerat i USA-baserade Bitcoinföretag som till exempel Bitnet.

Rakuten är Japans svar på Amazon och förutom att man är stora inom e-handeln, äger Rakuten även en bank, erbjuder kreditkort och driver e-cashnätverket Edy. Något som innebär att om Rakuten börjar acceptera Bitcoin, så skulle så gott som alla typer av konsumentprodukter gå att köpa med Bitcoin i Japan.

Källa: Coindesk
Foto: Guillaume Paumier, CC-BY 3.0

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!