Klarna rekryterar amerikansk finanschef

Betalleverantören Klarna meddelar att de anställt John Keatley som ny CFO (Chief Financial Officer). John Keatley kommer närmast ifrån Green Dot Corporation i USA, som skall vara experter på förbetalda betalkort.

John skall vara mycket duktig på finanssidan och är utbildad fysiker hos Princeton och har även en MBA från Harvard. När han sade upp sig ifrån Green Dot skall det ha setts som en stor förlust. Men Klarna är förstås glada att han valt att börja jobba hos dem och John själv kommenterar det hela såhär:

Annons

– Det ska bli väldigt spännande att bli en del av ett så innovativt och dynamiskt bolag som Klarna. Jag ser fram emot att vara en del av teamet och hjälpa till att göra Klarna till ett ännu bättre bolag.

John Keatley skall ha haft en stor del i börsintroduktionen av Green Dot och har även blivit utnämnd till "CFO of the Year" av LA Business Journal.

Keatley har nu fyttat till Sverige med sin familj och fru, som skall komma ifrån Sverige.

Klarna meddelar samtidigt att de nu hanterar 70 000 transaktioner varje dag, ifrån 15 000 butiker. Denna mängd transaktioner skall ställa enorma krav på företagets ekonomiavdelning och John skall nu stärka bolaget på finanssidan.

 

Källa: Press, SEC, Barrons

Annons