Klarnas superkassa går ut i publik beta

Betalleverantören Klarna skickade igår ett pressmeddelande gällande sin nya kassa, Klarna Checkout. De lyfter konverteringsökningar på 27 procent och att kassan nu är i publik beta. Samma dag hade Klarna problem med sin fakturatjänst vilket också spillde över i superkassan.

Klarna smaskar på med att köpen ökat med upp till 27 procent för de som använder kassan. Denna siffra är förmodligen den högsta de lyckats klämma ur sina tidiga tester. Ginza som varit testbutik är en av de som anger en kraftigt ökad konvertering:

- Vi har under en längre period låtit våra kunder handla i Klarna Checkout och vår gamla kassa parallellt. Klarna Checkout har i dessa tester en 27 % högre konvertering i sista steget jämfört med vår nuvarande kassa. Det är en tydlig bekräftelse på Klarna Checkouts potential och vi ser fram emot att använda Klarna Checkout för samtliga kunder, säger Johan Sävenstrand, CTO för Ginza.se.

Annons

En mer rimlig siffra rapporterar vår bloggare Katrin Lundgren som även hon varit med i de första testerna av kassan.

- Under testerna med Klarna Checkout har vi sett en konverteringsökning på 8% jämfört med vår gamla kassa vilket är otroligt positivt. En annan viktig fördel för oss är att kunna hantera all bokföring mot en betalningsleverantör istället för många olika, säger Katrin Lundgren, grundare av Swecat.se.

Vi gissar att konverteringsökningen varierar starkt beroende på bransch och andra faktorer som t.ex. hur bra den föregående kassan varit. Det verkar dock vara en positiv ökning med Klarna Checkout vilket givetvis är att föredra.

Klarna går ner - igen

I går rapporterade flera e-handlare att Klarna låg nere under flera perioder. Detta skapade problem med faktureringen och den nya kassan ska även ha drabbats. Det enda positiva med denna driftstörning var att vi nu fick fram en driftsida på Klarnas sida.

Klarna Checkout skall inte haft något med driftstörningarna att göra utan den föll istället offer för att Klarnas vanliga system påverkades. Något som låter rimligt eftersom den publika betan släpptes redan den 22 november, dvs inte igår när problemen uppstod. Dessa system skall som sagt separeras när Klarnas nya kassa går ur beta, och de skriver följande:

"Vi har arbetat med nästa generation av vårt system i mer än ett år och vi är nu i fasen där vi migrera nuvarande funktioner till den nya infrastrukturen som klarar mycket högre laster för att tillmötesgå de ökade kraven på prestanda och tillgänglighet. Migration är redan påbörjat men vi gör den i steg för att minimera risken för haverier och den kommer vara helt klar under första halvan av 2013."

Annons

Tills dess skulle vi förmodligen vänta innan vi hoppade i vattnet med endast Klarna Checkout som betallösning. För er som vill veta mer om kassan har det startats en forumtråd som är full av frågor och svar. Där man bland annat finner standardpriserna, men även mycket annat. Klarna har också information om kassan här.

 

Källa: Press

Annons