Kodmyran faller för den mobila handeln

Katrin "Kodmyran" Lundgren bloggade igår om hur hon inte vill vara sist ut i den mobila världen. Hon har följt utvecklingen och bestämt sig för att det nu är dags att mobilanpassa sin nätbutik SweCat.com.

Eftersom Katrin även står för plattformen bakom butiken, Shop4Sale, passade det givetvis bra att även anpassa den. Kodmyran AB meddelar nu att alla som använder deras lösning kan få ta del av m-handeln.

- Självklart tycker vi att även våra kunder, som är lite mindre e-handelsföretag, ska få ta del av den växande mobila kakan på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, även om de inte har råd att göra sådana satsningar som KappAhl, HM, NetonNet och de andra större aktörerna på marknaden. Med vår lösning kan vi nu erbjuda våra kunder en mobilanpassad sajt för deras behov till ett rimligt pris, säger Katrin Lundgren VD på Kodmyran.

Annons

Kodmyrans Shop4Sale är givetvis inte den första plattformen att skaffa sig mobilanpassning. Det är dock intressant att även de lite mindre plattformarna nu hakar på tåget. Att ha en mobilanpassad sajt verkar helt enkelt vara en nödvändighet idag.

Klarna Checkout blir också mobil

Vi frågade Katrin hur lång tid det tog för henne att få upp Swecats mobila sajt och hon säger att det ska ha tagit ungefär 15 minuter. Detta bortsett ifrån utvecklingen av plattformen förstås. Men det verkar vara en snabb manöver att få upp en mobil sida och i princip automatiserat.

Mobilanpassningen skall ingå i alla varianter av Shop4Sale. Eftersom plattformen är en av betatestarna av Klarna Checkout används även den i mobilvarianten, om den ingår i kundens vanliga butik.

 

Källa: Press

Annons