Landets postombud rustar inför julens anstormning

Julafton är snart här och e-julhandeln är i full gång. Något som betyder bråda dagar för landets postombud som redan brottas med hyllor fulla med e-handelspaket. Men med ökad personalstyrka och större lokaler verkar man väl rustade.

Snart är det jul och och i takt med att e-handeln ökar, så gör antalet paket ute hos landets postombud detsamma. Och redan nu märks det av på flera håll att det börjar bli fullt i pakethyllorna, bland annat på Hemköps postutlämning vid Tjärna Ängar.

– Det märks att snart är det jul. Vi får också in många stora paket, säger Anna Karlsson som har ansvaret för verksamheten.

Annons
Annons

Hon säger dock att folk än så länge är duktiga på att hämta ut sina paket. Men om så inte skulle vara fallet så kommer hyllorna att fyllas på snabbt.

Extrarum och dubbelbemanning

I år väntas e-handeln öka med 18 procent och för postens del innebär det att tillfälliga postombud måste anställas för att klara leveranserna. Det kan till och med bli tal om större lokaler på vissa håll.

Ica Supermarket i Huskvarna har inför julen fått inreda ett extrarum och dubbelbemannar posten nu när julklapparna kommer farandes. Och butikerna som är paketombud får inte bara fler paket, de är också större och tyngre.

– Allt är klart för anstormning. Det blir dubbelt upp med paket till jul. Det är väl så i dag, folk har inte tid att gå ut och handla utan sätter sig framför datorn, säger Sylvia Lenffer som är ansvarig för posten i butiken.

 

Källor: Dala-Demokraten, Handelsnytt

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!