Mathem inför fria leveranser – ökar med hundratals miljoner

Gränsen för expeditionsavgiften höjs samtidigt från 500 till 700 kronor.

Mathem trappar nu upp matkriget på nätet - och inför fria leveranser för den som lägger sin beställning senast dagen innan leveransen.

- Det stämmer! Vi tycker att vi håller en så extremt hög tillväxt och kvalitet nu, så vi vill att fler ska få möjlighet att handla av oss, säger Tomas Kull, VD för Mathem, till Ehandel.se.

Annons

“Många handlar för över tusenlappen”

Samtidigt som de fria leveranserna införs höjs dock också gränsen för när kunden slipper betala den expeditionsavgift som företaget tar ut från 500 till 700 kronor. Tomas Kull tror dock inte detta kommer att innebära någon större förändring för de merparten av företagets kunder.

- De flesta handlar för mer än 700 och många handlar för över tusenlappen, så det är en marginell förändring. Men själklart kostar det att erbjuda fria leveranser, det är inte helt gratis. Så vi höjer expeditionsavgifter för att få det att gå runt.

Det är inte så att ni känner av den ökade konkurrensen inom ert område och vill förbättra er konkurrenskraft?

- Nja, vi har fortfarande jättebra tillväxt, vi stagnerar inte, men vill gärna bli ännu bättre. Vi går inte ut med några exakta siffror, men jag kan säga att vi har ökat med flera hundra miljoner redan hittills i år, säger Tomas Kull, som nu hoppas att nya kunder ska hitta till bolaget.

Gratisleveranserna gäller för privatpersoner på alla orter där Mathem är levererar, men dock inte för specialleveranser, som exempelvis de båtleveranser till Stockholms skärgård som blev mäkta populära i somras.

Annons