Annons

PayPal ser stark ökning i mobila betalningar

PayPal ser stark ökning i mobila betalningar

2012-07-20 15:35

PayPal förutspår att deras mobila betalningar kommer uppnå en nivå på 10 miljarder amerikanska dollar under 2012. PayPal har tidigare förutspått att mobila betalningar under året ska uppgå till 7 miljarder dollar. Men i samband med eBays nyss släppta kvartalsrapport tror man på en ökning med ytterligare tre miljarder.

Detta innebär att man under 2012 upplever en ökning av mobila transaktioner på 150 procent i jämförelse med 2011.

Samtidigt gör PayPal nu den nya mobilbetalningslösningen för butiker och småhandlare, PayPal Here, tillgänglig i hela USA samt i Hong Kong. Något som också inkluderar de nästan 300 000 som i förväg registrerat sig för tjänsten i dessa regioner.


Företagets nya betallösning PayPal Here

– Andra företag erbjuder liknande tjänster men bara PayPal kan leverera småföretagare en multifunktionell mobil betallösning globalt. Och det med skydd mot bedrägerier i världsklass och levande kundsupport, säger PayPals VD, David Marcus.

PayPal meddelar också att mängden aktiva PayPal-användare nu uppgår till mer än 113 miljoner världen över.

– Butiker som använder PayPal får förutom en smidig betallösning, ytterligare en stor fördel, mer än 113 miljoner aktiva PayPal kunder runt om i världen, engagerade kunder som litar på PayPal, säger David.

 

Källa: paypal,
ebays kvartalsrapport

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

anonym
2012-07-21 07:44


Det enskilt största problemet med Paypal är att företaget inte är seriöst. Läs igenom deras User Acceptance Policy så förstår ni vad jag menar, det är nämligen i praktiken ett inblanco-godkännade för dem att göra precis vad de känner för helt utan att de behöver motivera sig (sen hänvisar de till någon slags "appeal"-möjlighet, men där tycks det bara finnas ett svar och det är att inget har ändrats).

Paypal fryser konton på regelbunden basis, antingen fryses kontot i 180 dagar och sen får du dina pengar dock helt utan möjlighet att skicka eller ta emot fler betalningar (och då har du haft tur!), eller så tar de helt enkelt din kontobalans. Som om inte detta är nog så har du i deras User Acceptance Policy gett dem tillåtelse att ta ut ännu mer pengar från de kreditkort som är knutna till ditt Paypal-konto.
Det finns drösvis med företag och individer som har råkat illa ut pga Paypals oetiska metoder (testa detta tex genom att söka på "paypal problem" upprepade gånger med några veckors mellanrum). Som ehandlare löper du den allra största risken eftersom du sannolikt du riskerar både intäkt och vara och en del internationella orders tror man är bra att ta in mha Paypal. En missnöjd kund kan enkelt hävda att de inte har fått varan, eller att du skickade något annat och helt utan undersökning så återbetalar Paypal köpeskillingen till köparen. Det finns t.o.m. fall där köpare och säljare är helt överens om att transaktionen har ägt rum och genomförts framgångsrikt men Paypal menar något annat så att pengarna har återförts eller exproprierats. Det är inte på något sätt en slump att Paypal har förlagt sitt huvudkontor till Delaware, en delstat i USA som är ökänd för att ha minst regulativa lagar mot företag i förhållande till konsumenter och där konsumentskyddet därmed i stort sett är lika med noll. I Europa finns deras Europeiska huvudkontor i Luxemburg och där är, som ju alla vet, insynen i det närmaste noll.

Paypal agerar som bank, men lyder inte under banklagar. Det finns ingen som helst "insättningsgaranti" och de kan när som helst helt enkelt ta dina pengar, oavsett du är ehandlare eller konsument - OCH de gör det på regelbunden basis. Istället för att bidra med dina surt förvärvade slantar till denna aktör, så finns det betydligt bättre alternativ, såsom att starta tex ett s.k. Merchant-konto med VISA eller MasterCard eller om man utgår från Sverige så finns det andra ledande betalningstjänster. Använd dem istället innan alla dina pengar sitter på intäktssidan i Paypals bokföring.

Här finns ett litet urval och den som inte tror mig kan ju tex fråga Markus Persson, upphovsmannen till Minecraft.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paypal#Criticism_and_limitations

Det är synd att Paypal inte agerar seriöst, i grund och botten är det en bra idé men de styrande och eBay som äger dem bryr sig inte om sina kunder, oavsett man är ehandlare, konsument eller behöver skicka/ta emot betalningar för andra ändamål.


mephisto73
2012-07-21 14:35

Är detta en pressrelease från Paypal?

Annons
Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

"Synd att butikerna hamnar i kläm".

Annons
Annons
Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Allt fortsätter som förr, men vd:n får gå.

Sellpy omsatte över 100 miljoner -

Sellpy omsatte över 100 miljoner - "Jobbar på alla fronter"

Rött resultat - "Satsar hellre på tillväxt".

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Amazon drabbade av piratföretag.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

"Det har varit ett tufft år".

E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

Människor och robotar i harmoni?

Prisjakt satsar på Danmark:

Prisjakt satsar på Danmark: "Ser stor tillväxtpotential"

Finns nu i hela Norden.

Annons
Annons
Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Växte med över 100 miljoner.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta