PostNord: 4 miljoner e-handlade paket levererade

Sedan Black Friday.

Sedan årets Black Friday har svenskarna, enligt PostNord, inte bara hunnit med att e-handla för 3,5 miljarder - företaget har också hunnit med att leverera 4 miljoner e-handlade paket. Det uppges vara en ökning på 25 procent jämfört med samma period förra året. Det är också betydligt mer än vad PostNord hade väntat sig - företaget räknade nämligen med en ökning på 15 procent för julhandeln.

LÄS ÄVEN: Julklappar på nätet för 3,5 miljarder hittills

Annons

"Våra planer håller"

Men de hektiska dagar som följde efter Black Friday verkar nu ha mynnat ut i en något lugnare tillvaro. Faktum är att PostNords vd Anders Holm uppger sig inte känna igen den bild av “paketkaos” som har cirkulerat i media under de senaste veckorna.

LÄS ÄVEN: PostNord i akutläge

- Visst, det är fullt med paket överallt och vi jobbar jättehårt, men det går bra och våra planer håller. Julklappar och julkort kommer att komma fram i tid bara de lämnas in till oss före de sista datum som vi kommunicerat, säger PostNord Sveriges vd Anders Holm i ett pressmeddelande.

Men ännu återstår julhandelns hektiska dagar, då PostNord ska leverera ut de sista e-handlade paketen till julfirare runt om i landet. Som Ehandel.se tidigare har berättat infaller de sista datumen för säker PostNord-leverans före jul i en del fall redan i morgon.

LÄS ÄVEN: Då går gränsen för säker leverans före jul

E-handlare ska uppge sista datum

PostNord påpekar dock att det är upp till e-handlarna att berätta för sina kunder vad som gäller för leverans före jul.

- För den som ska e-handla sina julklappar är det viktigt att kontrollera i webbutiken vilket som är det senaste datumet för att klapparna ska hinna fram i tid till julafton. Webbutiken måste hinna packa varan och lämna in den till PostNord i tid för att vi ska kunna leverera före jul. Vilket som är det senaste datumet varierar från e-handlare till e-handlare, skriver företaget.

Utöver hemleveranser till kunderna och lördagsleveranser till ombuden, kommer PostNord att nästa år “utveckla nya leveransformer som ska minska trycket på ombuden”. Företaget kommer bland annat att under 2018 öppna två nya paketterminaler, i Växjö och Örebro, vilket beräknas “öka grundkapaciteten”.

Annons

Annons