PostNord säger upp avtalet med Trumpetfrakt

Avslutades dagen efter att en chaufför anställd av företaget misshandlat en bilist.

För en dryg vecka sedan berättade vi den hårresande historien om en chaufför iklädd PostNord-klädsel och körandes en PostNord-bil, som plötsligt hoppade ur sin bil mitt på E6:an och började misshandla en medtrafikant.

Sade upp avtalet dagen efter misshandeln

När vi forskade vidare i historien visade det sig att det hela rörde sig om en chaufför som förvisso körde för PostNord, men egentligen var anställd av ett annat bolag, Trumpetfrakt AB. Det företaget mister nu sitt avtal med PostNord, rapporterar bland andra P4 Göteborg.

Annons

- Det här aktuella företaget sade vi upp dagen efter misshandeln. Det var den främsta orsaken till att företaget miste kontraktet, säger Postnords kommunikationschef Per Ljungberg, till P4.

Trumpetfrakt ska ha haft ett tiotal bilar som körde för Postnord och deras chaufförer ska nu ha ersatts av PostNords egna.

3000 egna chaufförer - resten andras

Totalt ska PostNord ha 3000 anställda hos sig, men även avtal med många privata entreprenörer som kör i egna bilar, men med postföretagets logga på. Så var även fallet med chauffören på E6:an.

- Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi ska inte ha den här typen av chaufförer i våra uniformer. Det här är ett ypperligt tillfälle att påminna om Postnords uppförandekoder, säger Per Ljungberg till P4.

Ehandel.se har återigen sökt Trumpetfrakt för en kommentar.

Annons