Qliro låter nu kunderna betala med ett klick

E-handelskunderna slipper knappa in långa OCR-nummer.

Betalbolaget Qliro, en del av e-handelskoncernen Qliro Group, lanserar nu betalning med ett klick. Tjänsten påminner om Klarnas “betala med ett klick” och baseras på samma sätt på bankernas autogirofunktion.

Qliro har dock valt att samarbeta med bankappen Tink för sin tjänst som man kallar Qliro Click, och som nu lanseras på bred front.

Annons

- I stället för att behöva komma ihåg när en faktura förfaller, och då knappa in OCR- och bankgironummer i sin nätbank, så kan användaren göra sina betalningar med ett enkelt klick på Qliro.com, säger Patrik Illerstig, VD för Qliro AB.

Tjänsten har testats i mindre skala sedan i höstas. Av de kunder som haft möjlighet att betala med ett klick så ska 40 procent ha valt detta betalsätt.

"Den första av en rad nyheter"

Precis som med Klarnas tjänst måste man först göra en koppling till sin bank, via autogiro, men efter det är det bara att trycka på en knapp för att betala Qliro-fakturor i deras portal på nätet.

- Den röda tråden i allt vi gör är just fokus på smarta valmöjligheter och flexibla lösningar, och Click är den första av en rad spännande lanseringar som kommer under 2017, säger Patrik Illerstig.

Annons