Rockets brasilianska E-handel får 70M$ av lärare

Rocket Internets medgrundare Oliver Samwer har tidigare påpekat att man kommer att fokusera mer på tillväxtmarknader som Latinamerika. Passande nog har man nu lockat till sig 70 miljoner dollar till sin e-handelssajt, Dafiti. En av regionens största modehandlare.

Rocket Internet lockar nya investerare, känns det igen? Den här gången är brasilianska Dafiti, en av Latinamerikas största e-handelssajter som får ett tillskott på 70 miljoner dollar för att fortsätta bygga ut sin verksamhet.

Bakom investeringen står den kanadensiska investeringsfonden, the Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP), som bland annat investerat 400 miljoner dollar den kinesiska e-handelssajten JD.com.

Annons

– Vi kommer att använda pengarna för att stärka vår kundtjänst och vårt produktutbud. Sammantaget kommer den här finansiering bidra till att ta Dafiti till nästa nivå och uppfylla vår strategiska målsättning att förändra hur människor i Latinamerika konsumerar mode, livsstil och sport produkter, säger Dafitis grundare Philipp Povel.

25 miljoner månatliga besökare

Totalt har Dafitit nu fått in drygt 225 miljoner dollar och med den senaste finansieringen går OTPP in som en av bolagets största aktieägare tillsammans med JP Morgan och Quadrant Capital Advisors.

Sedan lanseringen 2011 i Brasilien har Dafiti snabbt seglat upp som en av regionens största nätbutiker och man har expanderat snabbt. Nu finns man även i Argentina, Chile, Colombia och Mexiko. Totalt lockar man 25 miljoner månatliga besökare till sina fem sajter och i sitt sortiment finns mer än 125 000 produkter från drygt 2 000 varumärken.

Källa: TechCrunch

Annons