RoyalDesign tar över delar av Cerveras fysiska butiker

Nätbutiken RoyalDesign, tar över delar av inredningskedjan Cervera. Till en början rör det sig om fem franchisebutiker som tidigare ingick i Cervera-kedjan, samt två fristående butiker i Göteborg och Lund. Men det kan bli tal ytterligare butiker.

RoyalDesign som bland annat säljer porslin och inredning både på nätet, och i butik i Stockholm, utökar nu antalet fysiska butiker. Nätbutiken tar nu över sammanlagt sju butiker, varav fem sedan tidigare ingått i Cervera-kedjan, samt två fristående butiker i Göteborg och Lund. Och det kan bli tal om ännu fler.

– Det finns ytterligare ett 15-tal franchisebutiker inom Cervera i dag och i princip alla vill på sikt gå över till oss, säger RoyalDesigns delägare, Hans Bengtsson.

Annons
Annons

För butiksägarna innebär det att de kommer att få tillgång till ett större produktsortiment. Men de kommer även att få en del av intäkterna från försäljningen som sker på nätet. Butikerna kommer att få en andel på nätförsäljningen som generas inom det geografiska område där de är lokaliserade.

– Vi ser butikerna både som en fantastiskt stark försäljningskanal och marknadsföringsplattform. Då är det självklart att butiksägarna ska få del av intäkterna, säger Hans Bengtsson.

En rejäl omsättningsökning

För RoyalDesign innebär affären ett rejält omsättningslyft. Enligt Dagens Industri omsatte koncernen 146 miljoner kronor och gjorde en vinst på 5 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2012/2013.

Och på sikt är de båda delägarna Hans Bengtsson och Anders Ekberg, som tillsammans äger drygt 50 procent av aktierna, inte främmande för att en börsintroduktion.

– Nu räknar vi med en kvarts miljard i omsättning nästa år. 2017 ska vi omsätta över en miljard kronor samtidigt som vi gör vinst. När vi kommit över 500 miljoner kronor i omsättning tror jag vi är redo att börja förbereda oss för en notering, säger Hans Bengtsson.

Källa: DI

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!